Gevelrenovatie Vlaams-Brabant

gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie in Vlaams-Brabant? Welkom bij de GevelOplossing, wij pakken gevels aan van A tot Z. Wij kunnen uw gevel renoveren met steenstrips, crepi, of een houten gevelbekleding, met of zonder isolatie. Ook kaleien en spuitkurk behoren tot de mogelijkheden en indien gewenst helpen wij u ook met dak- en raamoplossingen.

gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Gevelrenovatie steenstrips

Steenstrips geven je woning een authentiek karakter want steenstrips zijn zo goed als niet van echt metsel- en voegwerk te onderscheiden. 

Steenstrips zijn beschikbaar in verschillende materialen. Meestal worden ze van echte bakstenen gemaakt maar dat kan ook van keramische tegels of van natuursteen zijn. Daarnaast bestaan er speciale hoekelementen, waardoor je een optisch effect creëert van een volwaardige bakstenen muur. 

Bij de uitvoering kan gekozen worden voor plaatsing met of zonder voeg. Deze keuze kan je woning dan weer helemaal een andere look geven. Met voeg bekom je een traditioneel uitzicht. Zonder voeg bekom je dan eerder die moderne look.

Uiteraard bepaalt ook de keuze van de steenstrip zelf de uitstraling van je woning. Er is een enorm grote keuze aan formaten en materialen voor steenstrips als gevelbekleding. Ze zijn er in allerlei texturen, vormen en kleuren.

Steenstrips zijn snel te plaatsen en ideaal te combineren met isolatie wat in deze tijden toch niet te negeren valt. Ideaal wanneer je je woning wenst te isoleren, maar toch het authentieke van de baksteen wil behouden.

Het gebruik van steenstrips biedt architecten of ontwerpers meer architectonische mogelijkheden. Steenstrips zijn gemiddeld 2 cm dun wat wel wat scheelt met een traditionele baksteen. Dit maakt dat ze makkelijk te hanteren zijn en vlot kunnen geplaatst worden. Hierdoor wordt het traditioneel metselwerk voor nieuwbouw of renovatie, meer en meer, door steenstrips vervangen.

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie steenstrips in Vlaams-Brabant?
Welkom bij de GevelOplossing, specialist in gevelwerken van A tot Z.

Gevelrenovatie crepi

Pleister, beter bekend als crepi, is volop in bloei gekomen door de strakke, moderne hedendaagse architectuur waarbij deze strakke vormgeving nu veel in nieuwbouw wordt toegepast.

Ook voor renovatieprojecten is dit een zeer dankbare oplossing om verouderde gevels te moderniseren en een meer hedendaagse look mee te geven. Zeker nu het zo belangrijk geworden is om je woning voldoende te isoleren biedt het gebruik van pleister verschillende mogelijkheden om je gerenoveerde, geïsoleerde gevel af te werken.

De GevelOplossing werkt enkel met siliconenharspleister. Dit is een specifieke soort pleister op basis van siliconen. Het behoort tot de familie van de kunstharspleisters of synthetische pleisters.

Siliconenharspleister is niet voor niets een populaire sierpleister. Siliconenharspleister laat uw gevel er niet alleen prachtig uitzien, maar biedt ook nog tal van andere voordelen.

Mooie afgewerkte gevels met egaal uitzicht, die zeer onderhoudsvriendelijk zijn en een lange levensduur hebben, gevrijwaard van krassen of stoten. Siliconen zijn elastisch. Daardoor maken scheurtjes geen kans.

De gevelbepleistering is vuilafstotend en waterdicht, maar toch dampopen en ademend wat vochtproblemen voorkomt binnenshuis. Op deze manier is jouw gevel bestand tegen heel wat verschillende weersinvloeden.

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie crepi in Vlaams-Brabant?
Welkom bij de GevelOplossing, specialist in gevelwerken van A tot Z.

Gevelrenovatie hout

De GevelOplossing creëert met een houten gevelbekleding een warme en kenmerkende uitstraling voor uw huis. Bijvoorbeeld om een extra dimensie aan het gebouw toe te voegen, een oude gevelbekleding te verbergen of om isolatie achter te plaatsen. Het voorziet je woning van een persoonlijke toets.

Klanten kiezen uit verschillende houtsoorten en profileringen afhankelijk van de gewenste stijl en kleur. Daarnaast kan je ook nog kiezen tussen een verticale of horizontale plaatsing. Hou hierbij rekening dat verticale profielen een betere afwatering hebben.

Kleuren kunnen variëren van bruin tot rood. Door de weersomstandigheden kan hout na verloop van tijd vergrijzen. Hoe lang het duurt alvorens het hout verkleurt is afhankelijk van de weersomstandigheden en de oriëntatie van de gevel.

Voor de opbouw van het systeem plaatst De GevelOplossing tegen de gevel een houten rasterwerk waarop de houten gevelbekleding gemonteerd worden. Er wordt steeds een ruimte open gelaten achter de houten planken. Dit dient voor een goede ventilatie en een snelle droging van de planken na regenweer. Achter de planken kan er ook isolatie geplaatst worden om zo te voldoen aan de huidige energienormen.

De GevelOplossing werkt voornamelijk met Thermowood (Ayous en RND) en Padouk.

Thermowood is thermisch gemodificeerd hout. Het verhittingsproces zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen vocht, schimmels en andere invloeden van buitenaf. Meestal worden houtsoorten gebruikt uit duurzaam beheerde Europese bossen. Op die manier is Thermowood een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Thermowood Ayous ziet er hetzelfde uit als tropisch hardhout, het heeft dezelfde zachte, onopvallende structuur met patronen van lange lijnen. Het hout is mooi glad en bezit geen knopen. Nadat Ayous hout is behandeld, heeft het een mooie bruine en warme uitstraling. Niet zo lang daarna verandert het hout in een goudgele kleur, om dan geleidelijk aan egaal te vergrijzen

Thermowood RND verkleurt ook door de hittebehandeling en krijgt een lichtbruine kleur met een aantrekkelijke korrel. RND staat voor Rode Noordse Den. De houtsoort afkomstig van deze boomsoort staat ook wel bekend als grenen. Ondanks de naamgeving is het hout van deze boomsoort niet rood, maar wel donkerder in de kern.

Padouk is een stabiele harde houtsoort. Het oogt warm en toch modern. Door zijn vormvastheid is het een uitgelezen materiaal voor het bekleden van een gevel. Onze houtbewerkers van De GevelOplossing zijn dan ook helemaal dol op Padouk aangezien het hard en toch relatief gemakkelijk te bewerken is. Het is vochtbestendig, erg stabiel en kan tegen een stootje. Het hout vervormt niet en werkt nauwelijks.

Padouk staat gekend als de snelst verkleurende houtsoort, zijn koraalrode kleur zal binnen afzienbare tijd veranderen naar een zachte zilvergrijze kleur. Hierdoor krijgt het zijn unieke uitstraling.

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie hout in Vlaams-Brabant?
Welkom bij de GevelOplossing, specialist in gevelwerken van A tot Z.

gevelrenovatie hout Vlaams-Brabant

Gevelrenovatie kaleien

Kaleien is geen verf of een product, het is techniek. Kaleien kan je omschrijven als een eeuwenoude schildertechniek, waarbij dunne kalkpleister met een kwast op een muur wordt aangebracht. Hierdoor blijft de onderliggende structuur nog behouden, maar verfijnd.

Kalei komt op buitenmuren het meest tot haar recht bij woningen met een landelijke uitstraling. Het geeft je façade een authentieke, historische look.

Naast die originaliteit en authenticiteit bieden ze nog meer voordelen. Je buitenmuren kaleien is een uitstekende methode om je gevel van een solide behandeling en afwerking te voorzien. Bovendien kan de gevel nog steeds ademen, wat condensvorming reduceert. Zo blijft de gevel dampopen, wat belangrijk is om vochtproblemen te voorkomen. Vanwege de kalk wordt de gevel beter beschermd tegen vocht en allerlei weersinvloeden, zoals wind, sneeuw en water.

Bovendien zorgt de kalk ervoor dat oneffenheden minder zichtbaar zijn. Deze methode is dan ook ideaal om ontsierende beschadigingen te camoufleren. Daardoor is het een populaire renovatietechniek.

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie crepi in Vlaams-Brabant?
Welkom bij de GevelOplossing, specialist in gevelwerken van A tot Z.

Gevelrenovatie spuitkurk

Met spuitkurk kies je bij De GevelOplossing voor een hele decoratieve gevelbekleding, die kan aangebracht worden op zowel moderne als landelijke woningen, nieuwbouw of renovatie. Spuitkurk is een innovatieve toepassing doordat het zich aan heel veel materialen kan vasthechten, zoals baksteen, hout, beton en kunststof. Indien nodig kan de ondergrond eerst gereinigd worden. De spuitkurk kan rechtstreeks op een bestaande gevel geplaatst worden zodat de structuur van de stenen nog zichtbaar blijft, maar kan ook op een uitgevlakte gevel in combinatie met gevelisolatie voor een egale look. En dit met heel wat decoratieve mogelijkheden op vlak van kleur.

Spuitkurk is ten eerste een heel milieuvriendelijke gevelbekleding, die gemaakt wordt op basis van organische materialen. Spuitkurk combineert natuurlijke kurkkorrels met biobased harsen waardoor het zijn unieke elastische, resistente en isolerende eigenschappen bekomt. Daarom is het zeer goed bestand zijn tegen scheuren en barsten.

Spuitkurk heeft een licht isolerende werking, zowel thermisch als akoestisch. Wel mogen we dit isolerende vermogen niet overschatten. Het is geen volwaardige vervanger voor gevelisolatie. Al ligt het isolatievermogen niet zo hoog, toch helpt het zeker bij het bevorderen van het binnenklimaat in huis. Spuitkurk bezit vooral een goede warmteopslagcapaciteit. De warmte wordt opslagen en geleidelijk afgeven, waardoor temperatuurschommelingen binnenshuis worden afgevlakt. Dit betekent concreet dat de woning in de zomer langer koel blijft en in de winter langer warm. Ook koudebruggen worden makkelijk gereduceerd.

Spuitkurk mag dan wel een isolerende werking hebben, de isolatiewaarde ervan is vrij laag. Om te voldoen aan de huidige isolatienormen moet je spuitkurk nog steeds met gevelisolatie combineren.

Daarnaast heeft spuitkurk ook een vochtwerende werking. Het is vochtafstotend en dampopen. Hiermee vermijd je het risico op condensvorming.

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie spuitkurk in Vlaams-Brabant?
Welkom bij de GevelOplossing, specialist in gevelwerken van A tot Z.

Gevelreiniging

Heb je last van groene aanslag, mos of vuil op de gevel van je woning? Dan heeft DGO voor jou De GevelOplossing. Onze vaklui staan voor je klaar om je gevel niet alleen te reinigen, maar ook te beschermen voor de toekomst.

De gevel staat constant onder hevige druk van de elementen. De noordkant van het gebouw is het meest gevoelig voor algen- en mosvorming. Een groene omgeving heeft ook zijn invloed. Er komt vuil op de gevel en deze dient dus regelmatig schoongemaakt te worden. Laattijdig ingrijpen kan tot onaangename gevolgen leiden. Denk dan aan algen en mossen die vocht vasthouden en zich nestelen in het metselwerk van de gevel. Bij temperaturen onder nul zal dit vocht bevriezen waardoor er vorstschade aan de gevel ontstaat.

Reinigen van gevels op waterbasis waarbij er onder hogedruk water gespoten wordt is geschikt voor mild vervuilde gevels of ter voorbereiding van andere gevelrenovaties. Maar om echt de vervuilde gevels aan te pakken heb je wel wat meer nodig.

Onze specialisten van De GevelOplossing brengen eerst een chemisch reinigingsmiddel aan op de gevels. Dit middel zorgt ervoor dat het vuil oplost. Vervolgens wordt het middel samen met het vuil van de gevel gespoeld met water onder hoge druk. Deze techniek heet chemisch reinigen.

Daarenboven geven we je bij De GevelOplossing bij het reinigen van je gevel de optie om je gevel te beschermen via hydrofuge. Hierbij wordt een product aangebracht dat de muur beschermt tegen de weersinvloeden. De gevel wordt hierdoor zelfs waterafstotend zodat de kans op vochtproblemen verkleind wordt. Je gevel wordt beschermd zonder dat het van uiterlijk verandert.

Gevelrenovatie prijs

De prijs van een gevelrenovatie varieert naargelang de oppervlakte van de gevel, het materiaal of de techniek die u wenst te gebruiken en de geschatte werkuren. Gelieve ons te contacteren voor meer informatie. Wij maken met veel plezier een vrijblijvende offerte voor uw gevelwerken of gevelrenovatie in Vlaams-Brabant!

Over ons

De GevelOplossing is een familiebedrijf gevestigd in Kampenhout, Vlaams-Brabant. We zijn gespecialiseerd in geveloplossingen en dat zeggen we niet voor niets. Elke gevel en elk gebouw is anders, met zijn eigen kenmerken en uitdagingen. We zijn dan ook gekend voor onze kennis en ervaring die we omzetten in oplossingen aanbieden. We pakken gevels aan van A tot Z. Met of zonder isolatie, met of zonder raamoplossingen, met of zonder dakoplossingen, ... We werken met verschillende ploegen van ervaren vakmannen. Samen met hen realiseren we een 100-tal werven per jaar over heel Vlaanderen. En ook samen met hen zijn we trots op onze realisaties. 

Wil u graag uw gevel laten renoveren? Dan heeft u de keuze uit vele materialen en gevelbekledingen. Zoekt u één van de meest efficiënte en tegelijkertijd fraaie manieren om uw gevel een nieuwe look te geven, dan biedt DGO u de perfecte GevelOplossing.

gevelwerken Vlaams-Brabant

Gevelwerken en gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw gevelrenovatie of gevelwerken in Vlaams-Brabant? Welkom bij de GevelOplossing, wij pakken gevels aan van A tot Z.

DGO BV

Maatschappelijke zetel: Grootveldstraat 113, 1910 Berg
Magazijn: Grootveldstraat 87, 1910 Berg

Contactgegevens

0470 82 32 39
info@degeveloplossing.be

Een goed ontwerp begint met een idee, een visie en inspirerend denken. Het wordt concreet door kennis en professionalisme. Het komt tot leven met geweldige materialen en de vormgeving van De GevelOplossing.

Matthias
Een tevreden klant

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x