Kaleien

Kaleien is geen verf of een product, het is techniek. Kaleien kan je omschrijven als een eeuwenoude schildertechniek, waarbij dunne kalkpleister met een kwast op een muur wordt aangebracht. Hierdoor blijft de onderliggende structuur nog behouden, maar verfijnd.

Kalei komt op buitenmuren het meest tot haar recht bij woningen met een landelijke uitstraling. Het geeft je façade een authentieke, historische look.

Naast die originaliteit en authenticiteit bieden ze nog meer voordelen. Je buitenmuren kaleien is een uitstekende methode om je gevel van een solide behandeling en afwerking te voorzien. Bovendien kan de gevel nog steeds ademen, wat condensvorming reduceert. Zo blijft de gevel dampopen, wat belangrijk is om vochtproblemen te voorkomen. Vanwege de kalk wordt de gevel beter beschermd tegen vocht en allerlei weersinvloeden, zoals wind, sneeuw en water. 

Bovendien zorgt de kalk ervoor dat oneffenheden minder zichtbaar zijn. Deze methode is dan ook  ideaal om ontsierende beschadigingen te camoufleren.  Daardoor is het een populaire renovatietechniek.

Wil je je woning nog wat extra geven… Kijk dan zeker naar de mogelijkheden om kaleien te combineren met andere materialen bij De GevelOplossing.

Kaleien

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x