Steenstrips

Steenstrips geven je woning een authentiek karakter want steenstrips zijn zo goed als niet van echt metsel- en voegwerk te onderscheiden. 

Steenstrips zijn beschikbaar in verschillende materialen. Meestal worden ze van echte bakstenen gemaakt maar dat kan ook van keramische tegels of van natuursteen zijn. Daarnaast bestaan er speciale hoekelementen, waardoor je een optisch effect creëert van een volwaardige bakstenen muur. 

Bij de uitvoering kan gekozen worden voor plaatsing met of zonder voeg. Deze keuze kan je woning dan weer helemaal een andere look geven. Met voeg bekom je een traditioneel uitzicht. Zonder voeg bekom je dan eerder die moderne look. 

Uiteraard bepaalt ook de keuze van de steenstrip zelf de uitstraling van je woning. Er is een enorm grote keuze aan formaten en materialen voor steenstrips als gevelbekleding. Ze zijn er in allerlei texturen, vormen en kleuren.

Steenstrips zijn snel te plaatsen en ideaal te combineren met isolatie wat in deze tijden toch niet te negeren valt. Ideaal wanneer je je woning wenst te isoleren, maar toch het authentieke van de baksteen wil behouden.

Het gebruik van steenstrips biedt architecten of ontwerpers meer architectonische mogelijkheden. Steenstrips zijn gemiddeld 2 cm dun wat wel wat scheelt met een traditionele baksteen. Dit maakt dat ze makkelijk te hanteren zijn en vlot kunnen geplaatst worden. Hierdoor wordt het traditioneel metselwerk voor nieuwbouw of renovatie, meer en meer, door steenstrips vervangen!

Wil je je woning nog wat extra geven… Kijk dan zeker naar de mogelijkheden om steenstrips te combineren met andere materialen bij De GevelOplossing.

Steenstrips

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x