Plaatsen van houten gevelafwerkingen (met of zonder isolatie)

De GevelOplossing creëert met een houten gevelbekleding een warme en kenmerkende uitstraling voor uw huis. Bijvoorbeeld om een extra dimensie aan het gebouw toe te voegen, een oude gevelbekleding te verbergen of om isolatie achter te plaatsen. Het voorziet je woning van een persoonlijke toets.

Klanten kiezen uit verschillende houtsoorten en profileringen afhankelijk van de gewenste stijl en kleur. Daarnaast kan je ook nog kiezen tussen een verticale of horizontale plaatsing. Hou hierbij rekening dat verticale profielen een betere afwatering hebben.

Kleuren kunnen variëren van bruin tot rood. Door de weersomstandigheden kan hout na verloop van tijd vergrijzen. Hoe lang het duurt alvorens het hout verkleurt is afhankelijk van de weersomstandigheden en de oriëntatie van de gevel.

Voor de opbouw van het systeem plaatst De GevelOplossing tegen de gevel een houten rasterwerk waarop de houten gevelbekleding gemonteerd worden. Er wordt steeds een ruimte open gelaten achter de houten planken. Dit dient voor een goede ventilatie en een snelle droging van de planken na regenweer. Achter de planken kan er ook isolatie geplaatst worden om zo te voldoen aan de huidige energienormen.

De GevelOplossing werkt voornamelijk met Thermowood (Ayous en RND) en Padouk.

Thermowood is thermisch gemodificeerd hout. Het verhittingsproces zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen vocht, schimmels en andere invloeden van buitenaf. Meestal worden houtsoorten gebruikt uit duurzaam beheerde Europese bossen. Op die manier is Thermowood een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Thermowood Ayous ziet er hetzelfde uit als tropisch hardhout, het heeft dezelfde zachte, onopvallende structuur met patronen van lange lijnen. Het hout is mooi glad en bezit geen ‘knopen’. Nadat Ayous hout is behandeld, heeft het een mooie bruine en warme uitstraling. Niet zo lang daarna verandert het hout in een goudgele kleur, om dan geleidelijk aan egaal te vergrijzen

Thermowood RND verkleurt ook door de hittebehandeling en krijgt een lichtbruine kleur met een aantrekkelijke korrel. RND staat voor Rode Noordse Den. De houtsoort afkomstig van deze boomsoort staat ook wel bekend als grenen. Ondanks de naamgeving is het hout van deze boomsoort niet rood, maar wel donkerder in de kern.

Padouk is een stabiele harde houtsoort. Het oogt warm en toch modern. Door zijn vormvastheid is het een uitgelezen materiaal voor het bekleden van een gevel. Onze houtbewerkers van De GevelOplossing zijn dan ook helemaal dol op Padouk aangezien het hard en toch relatief gemakkelijk te bewerken is. Het is vochtbestendig, erg stabiel en kan tegen een stootje. Het hout vervormt niet en werkt nauwelijks.
Padouk staat gekend als de snelst verkleurende houtsoort, zijn koraalrode kleur zal binnen afzienbare tijd veranderen naar een zachte zilvergrijze kleur. Hierdoor krijgt het zijn unieke uitstraling.

Wil je je woning nog wat extra geven… Kijk dan zeker naar de mogelijkheden om een houten gevelbekleding te combineren met andere materialen bij De GevelOplossing.

Plaatsen van houten gevelafwerkingen (met of zonder isolatie)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x