Spuitkurk (met of zonder isolatie)

Met spuitkurk kies je bij De GevelOplossing voor een  hele decoratieve gevelbekleding, die kan aangebracht worden op zowel moderne als landelijke woningen, nieuwbouw of renovatie. Spuitkurk is een innovatieve toepassing doordat het zich aan heel veel materialen kan vasthechten, zoals baksteen, hout, beton en kunststof. Indien nodig kan de ondergrond eerst gereinigd worden. De spuitkurk kan rechtstreeks op een bestaande gevel geplaatst worden zodat de structuur van de stenen nog zichtbaar blijft, maar kan ook op een uitgevlakte gevel in combinatie met gevelisolatie voor een egale look. En dit met heel wat decoratieve mogelijkheden op vlak van kleur.

Spuitkurk is ten eerste een heel milieuvriendelijke gevelbekleding, die gemaakt wordt op basis van organische materialen. Spuitkurk combineert natuurlijke kurkkorrels met biobased harsen waardoor het zijn unieke elastische, resistente en isolerende eigenschappen bekomt. Daarom is het zeer goed bestand zijn tegen scheuren en barsten.

Spuitkurk heeft een licht isolerende werking, zowel thermisch als akoestisch. Wel mogen we dit isolerende vermogen niet overschatten. Het is geen volwaardige vervanger voor gevelisolatie. Al ligt het isolatievermogen niet zo hoog, toch helpt het zeker bij het bevorderen van het binnenklimaat in huis. Spuitkurk bezit vooral een goede warmteopslagcapaciteit. De warmte wordt opslagen en geleidelijk afgeven, waardoor temperatuurschommelingen binnenshuis worden afgevlakt. Dit betekent concreet dat de woning in de zomer langer koel blijft en in de winter langer warm. Ook koudebruggen worden makkelijk gereduceerd.

Spuitkurk mag dan wel een isolerende werking hebben, de isolatiewaarde ervan is vrij laag. Om te voldoen aan de huidige isolatienormen moet je spuitkurk nog steeds met gevelisolatie combineren.

Daarnaast heeft spuitkurk ook een vochtwerende werking. Het is vochtafstotend en dampopen. Hiermee vermijd je het risico op condensvorming.


Wil je je woning nog wat extra geven… Kijk dan zeker naar de mogelijkheden om spuitkurk te combineren met andere materialen bij De GevelOplossing.

Spuitkurk (met of zonder isolatie)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x